Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Anak-anak

Term anak-anak ni memang lekat sejak aku dipanggil 'omma' oleh budak-budak ni. Ni semua kira yang stat calling me omma dalam bilikk kat kolej and spreadddd kat budak-budak band yang sedia adanya crazey. Jadi nama syera@kak syera tu hanya certain people sahaja yang guna.Tak tahulah kenapa tapi walaupun aku dah masuk degree ni, asyik dok teringat lagi kat budak-budak ni. Diorang semua ni padahalnya beza umo setaun dua je. Tapi mcm nak anggap kanak-kanak jeh. Haha.Sekarang musim budak-budak diploma bizi training untuk drum competition April nanti. Meanwhile kami yang degree cuti, aku syamil edzra dan mantan yang lain dtg la menjenguk bagi support. :')P/s : will always love this one family I have here in machang. You guys are awesome and irreplaceable :') good luck and do the best for this upcoming battle guys! ^_^

Old school.

No, not gonna talk about myy school. HahaWent to this old restaurant for lunch with my mom and lil sister today. You know Kota Bharu has this deretan of bangunan lama yang dibina since 1927? I was driving and stuck in traffic jammed so i looked around me (that's what most bored people do) and how proud I am to see those old buildings still standing proudly and well preserved by people here. And the place I went to have lunch? Dari tauke kedai ke tukang masak sehinggalah tukang amik order, semua orang tua! Even the makcik (ke nenek?) merangkap tauke kedai makan tu still buat kira-kira guna her own hands and write on piece of cardboard. Dapat rasa tak aura oldschool tu? Hahathis place is dad's favourite. Beliau memang kurang melayan western food nih. Tapi tempat-tempat masakan panas ker makanan kampung ke memang jd tumpuan la. Tapi, masakan kat restoran ni pun...macam..old school juga la. Kahkah.Boleh pulak macik chef lupa letak garam tadi? Adik aku makan dua mulut je then tingg…

Jom Kurus?

I must say that this is my most correct decision I've ever made in 2013. (Not that much things going on in my life either..) ㅋㅋWithout thinking twice, lepas nampak je Kevin put up notice pasal Seminar Jom Kurus kat website beliau, aku terus sign up, paid the fee and ready to attend! Along with Kakrah who is also excited to make 'it' happens!A bit late since dapat tahu tukar tempat last minute plus kakrah boleh pulak turun rumah pukul8 dari tanah merah? HAHAHA. I was nagging at her like a parrot!Apa apa pun the whole 3 hours++ was great! A lot of informative things related to diet, calories intake&outtake and the true facts about the whole eating&not yang most people misunderstood before tu, semua diterangkan dalam sesi tu. I can, lose weight without exercising but to lose weight in my own set interval, I know I have to do something :)P/s : it's good to jog/walk every morning for an hour lepas kencing& before makan.