Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2014

orang bawahan

aku tak rasa ada salah nya kalau, orang melayu kerja bawah kaum lain dan kaum lain menguasai ekonomi negara ni kalau, orang atasan tak ambik kesempatan ke atas orang bawahan dia. dah tu orang melayu lagi banyak tahu & reti dengar arahan daripada mengarah orang lain. bukan ke macam tu?
ok. mungkin bukan tahap menguasai tapi lebih kepada jadi bos kepada orang melayu. aku tak rasa jadi orang bawahan (bukan bos) tu satu perkara yang menjatuhkan maruah sesuatu kaum pun selagi orang tu tahu etika dan segalanya. kalau kau anggap pengutip sampah tu pangkat kerja paling bawah dalam kasta kerja, pengutip sampah pun boleh jadi jauhh lebih mulia daripada ceo syarikat besar kalau dia lagi beretika, hormat orang dan kerja dia. 
tiba-tiba terfikir dan rasa nak luah.

The Lee-s KL Tour!

i finally got to meet my only Korean friend i have ever made since i started to involve in k-culture 8 years ago!well, i knew him since 2009, in yahoo messenger, moved to Twitter and Facebook and with the help of technology, we can keep in touch using Kakaotalk ^_^
Since I am also new to Kuala Lumpur and Lee Suyong definitely wants to know KL, i decided to become a tourist together with him  them ; since he brought another friend named Lee Juho with him. with the help from my two cousins, we tour the city by hopping,walking and driving for the whole day :D

we first step our foot at KLCC! or they keep on calling it 'Twin Tower' 'Twin Taweo' XD yeah, i too got excited to be able to capture KLCC behind me. hahaha. 
my first time entering Central Market. ^^; seronok! seronok tengok different types of street dalam tu that shows how multiracial our country is actually. keluar je dari central market tu, we saw a booth selling aiskrim potong and decided to buy the Lees aiskri…