Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

Red Velvet Cupcakes [First Trial]

ASSALAMUALAIKUM!
First thing first, saya nak ucapkan selamat maju jaya kepada 30 atlet yang mewakili Malaysia dalam Sukan Olimpik Musim Panas 2012 @ lebih dikenali sebagai London 2012 yang di adakan di London, England. #duh. Semoga bilangan pingat emas kita akan bertambah berbanding tahun-tahun lepas. Malaysia BOLEH! ^.^
Anyways, post ni bukan untuk cakap pasal sukan olimpik sebenarnya. post ni nak cakap pasal Red Velvet Cupcakes yang telah di-bake pada tengah malam semalam. Disebabkan terliur dengan kawan-kawan yang kejap bake cake tu, kejap bake tart ni, saya pun minta resepi dengan seorang kawan ni + google-google resepi yang mudah dan maka dengan itu, terhasil lah cupcakes pertama saya semalam!
Kenapa malam? Sebab sekarang kan bulan puasa, buat pagi tengahari memang TAK lah untuk beginner ni. confirm-confirm kek tu takde rasa. heee =D dan jangan la bimbang juga, saya buat kek ni lepas siap solat tarawikh kat rumah. *kerling-kerling*

tekun catit resepi dan nota-nota kaki cara nak …

Park Ji Sung & Queens Park Rangers Fan Session

ASSALAMUALAIKUM!

hehe. entry ni sepatutnya di release pada hari tersebut tapi saya terlampau eksaited dan lupa untuk post this one. aku jumpa Park Jisung haritu. kau ADO? Kyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~♥
sebenarnya haritu nak pergi sambut birthday Due jer. Happy belated birthday Due~♥
 tengahari tu sepupu aku dah mesej 
Pi : Kak, dgr news QPR nak dtg Kelantan. Park Jisung mungkin ada. Diorang akan gi **** Hotel.
Saya : Ye ke? Hurmm, tapi kakak nak gi sambut birthday kawan kakak ni.
Pi : Kalau gi jumpa, snap gambar banyak-banyak la.
boleh pulak aku tak eksaited nak tengok parkjisung mula-mula tu. #superfail. =.= Then tiba-tiba ada kawan sorang ni, Sarah texted me saying "QPR is landing 4.30 here for fan session. Lets meet Park Jisung!" and I was like..."OK." 
Masa mula-mula tu memang la tak excited lagi. tapi bila dah sampai dekat hotel tu, thanks Due sudi jadi driver. aku tahu kau pun memang nak jumpa PJS sangat-sangat sebab tengok dia dalam Running Man kan? HAHA tiba-tiba ha…

third day of OAT-assumed.

Assalamualaikum! :D

Haa, i did tell you before this kan pasal nak diet diet tuh. --" anyways, harini baru masuk hari kedua makan oat. first day tu tak tahu macam mana nak makan oat segera tu so i just mix it with air milo tanpa gula. boleh dimakan tapi rasa muak tu masih ada. {=.=;}

dua hari lepas dok google-ing nak cari resepi resepi oatmeal yang ringkas tapi enak dimakan. jumpa banyak sangat and ada jugak yang very mouth-watering dishes. tapi disebabkan aku bukan la chef yang pro masak, aku catit few simple recipes.

jadi, semalam aku pun geledah la dapur rumah yang memang jarang-jarang masuk tu. *tutupmuka* walaupun tak ikut resepi tu satu-satu, akhirnya terhasil juga lah Bubur Oat aku ni. boleh tahan sedap lah jugak :D *proud of myself*

Oatmeal Porridge with Squid
n pagi tadi aku buat French Oat Toast as breakfast. ponnnnn sedap sebab dia lagi crunchy dari French Toast biasa. tapi disebabkan sedap sangat meranggos roti tersebut, aku lupa nak snap gambo. hehe :)
esok nak try la…

XIA TARANTALLEGRA ...?

안녕하세요 ! ^_^  Note: another old post that i kept in my draft. it was on 17 May (?)
this week has been very occupied for me. bit of tired but yet, never fail to spazz on KIMJUNSU♥
SO, i bet everyone has known this a minute after its released. YES, I am talking about XIA TARANTALLEGRA fullofoverloadhotnessmadness ; i've never get to spell it right at first time; that's been released last night!
I know people have been commenting in many different ways they could have, about this music video. For me myself, I've watched it only twice now. I was speechless, of course. But thinking twice, I realised, he's not the once I used to spazz on. I mean, he's now a real adult.

but, yeah. i dont mind him growing up since he still keeps his 뿌잉뿌잉 & 천사 character everywhere he goes.

soccer player junsu is not a bad image AT ALL

Genap 3 Tahun di UiTM Machang

HEHE. benda lama tapi nak post jugak. :D
Saya dengan ini mengumumkan saya telah tamat belajar sepenuhnya di UiTM Machang selama 3 tahun! serius memang genap 3 tahun sebab masa daftar sebagai pelajar baru dulu, kami daftar pada 27 Jun 2009 and kami buat clearance (aka pengesahan tamat belajar) pada 27 Jun 2012
it was totally a huge coincident but a great one.
T.T time sure flies so fast...

little girls day out~♥

Assalamualaikum!
anyways, memang dah lama sgt lah kan since my last post kan? hehe. maaf kan saya kerana menyibukkan diri.
sebenarnya, hujung minggu lepas saya, mak saya dan adik perempuan saya telah terbang ke Kuala Lumpur for three days girls out. HAHA. oke gurau sahaja. my mom dah lama berhajat nak shopping segala bagai kat KL tu sebab barang yang dia nak beli tu tak de di hometown tersayang inih. disebabkan semua adik-adik sekolah except for me and my brother, nak tak nak, ma paksa jugak naik KL last weekend. 
Khamis pagi tu kami fly by Air Asia pukul 0930 n sampai di LCCT 1015 gitu. awal sangat and i was not in a good mood sebab belum makan. (serious fact : saya akan bad mood kalau tak makan) so, no pictures were taken walaupun tu kali pertama naik air asia gi KL. ye. jakun saya tahu. --"
pendekkan cerita, lepas jumpa mak sedara kat KL Sentral, kami terus naik KLCC n shopping sedikit sumpah lama gila tawaf satu KLCC tuh. dari pagi sampai kul 4 dok dalam tu. lepas keluar KLCC…