Skip to main content

aku bimbang bila ciri-ciri munafik itu ada dalam diri.
bersyukur bila tuhan masih ingatkan diri untuk aku mengingati, 
tapi bila dimuhasabah diri, terlampau banyak cela dalam tubuh badan ni. 
dengan kuasa-Nya, aib diri dilindungi. 
tapi sampai bila kau nak begini? 




ewah kau, sejak bila berpuisi?

Comments

AS said…
Hi Syaheera, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@zalora.com.my. I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

Popular posts from this blog

Officially a Graduated Diploma Statistics Graduate.

Assalamualaikum wbt.. 
ALHAMDULILAH. syukur aku terhadap ALLAH SWT lepas tengok result untuk final exam haritu. :D Result sepatutnya keluar pukul 9am 27hb tu. tapi pukul 10pm 26hb tu aku dah bukak gmail aku and keep refreshing. HAHA. malam tu status kat facebook semua pasal countdown bila result keluar.
tunggu punya tunggu. refresh punya refresh. still tak ade. -.-" masa tu dah pukul 12 tengah malam. ramai kawan pakat dok tweet result dah keluar tapi bila aku check email aku, still tak ade. ais, nak tambah debaran ke apa? zz. Last-last, masa aku tengah rasa nak give up dah (ingat nak terus tidur and check keesokan harinya sahaja), aku pun ternampak ada satu mail kat SPAM aku. *DUPDAP*!
memang sah! dah tertera kat situ 2009****** - UITM EXAMINATION RESULT FOR SEMESTER 20122. O.o ada rupanya kau! haha. Jadi, dengan lafaz BISMILLAH..aku klik mail tu and walao~~

tediaaaa result aku. :')
never expected more than this. thanks Mom for never scold me whenever I told you my bad perfo…
Assalamualaikum.
At the moment I'm writing this post, I am going to do some reading for my upcoming seminar on Women Leadership. For your information, life, I am currently a post-graduate student at UPM taking Master in Human Resource Development. Why? Why? I haven't found my real WHY, but I'm figuring it out while enjoying every moment I can these days. 
I don't think my life has improved but it does move. Believe me, I don't know what am I doing right now. I made a lot of new friends here. People that are out of my leagues even. Oh, Allah. Where are you taking me from this? I know you are opening path for me. But please, help me in deciding the best for me.
Hi.
I saw my latest post (except the previous one) and yes, macam tak hidup pun ada aku ni hahaha. Anyways, dari previous-es post pasal my wishlist in 2015, ada beberapa perkara yang aku achieved (or was it one thing only?) ;D 
Oh, I did get a job. As a Subtitle Editor in a media company. My job was mostly on editing the ENG-BM translated files so that the subtitles appear nicely on screen. Basically, kerja aku tengok cerita je hari-hari sebenarnya. HAHA. Tambah sedap lagi, all the k-shows yang walaupun tak berapa hot sebab bukannya ada idols memanjang tapi still dapat tengok few k-celebs yang kononnya feveret tuh, pun aku dapat layan. That was the fun part la. The not-so-fun part tu tak perlu cerita. Nanti nobody wants to apply for the position. Because I actually already quit myself from the company. Nothing big deals, nothing big wrong, I just feel like quitting. I had another dream, but let's not talk about it now. I loved the job but I feel the need to 'move'.
Post-qu…